7 augusti 2012

en fråga, ett svar

Jag har fått en fråga här angående mitt inlägg andra augusti och att jag tyckte det var jobbigt att hinna med mat, träning, jobbet och privatlivet.

"Du slutar väl jobba snart, då får du mer tid :). Berätta mer om detta tränings/kost-schema! Vad för mat, när, var, hur och varför? intresserad tjej här ;)"

Du har så rätt, idag gör jag min sista dag och nu ska det förhoppningsvis lugna ner sig lite med stressen! Men matschemat då? Jo, det är såhär. Enligt World of shape ska en kvinna ligga på underskott i sitt kaloriintag för att kunna höja fettförbränningen och gå ner i vikt. Rekommenderat är att en kvinna ska äta 2500 kalorier per dag, men under den här månaden ligger jag på 1500-1600 kalorier per dag. Allt för att jag ska göra av med mer än jag stoppar i mig. Jag ska äta sex måltider om dagen; frukost, lunch och middag plus tre mellanmål och allihopa på fasta tider, med ungefär tre timmar mellan varje. Jag äter mycket kyckling, ris, bulgur, vitfisk, tonfisk, grönsaker, frukt och kesella! Jag väger upp varenda livsmedel för att få exakt så mycket kalorier jag behöver.

Träningen går i grund och botten ut på att man ska träna en timma varje dag, 20 minuter kondition och 40 minuter styrka. Träningsschemat jag har fått utdelat till mig är helkroppspass och riktar sig nog mest åt nybörjare, då det är enkla "gör-hemma-övningar" och inte särskilt mycket "bygga-muskler-övningar" som jag innan alltid ägnat mig åt. De passade mig absolut inte, utan jag fortsätter som jag alltid har gjort, även fast de på WOF rekommenderade mig att köra deras träningspass, då de menar att helkroppspass ger bättre resultat än att man delar upp muskelgrupperna. Det var enligt dem lite "old school".

Det är väl ungefär så det hela ser ut! Väcker detta fler frågor, tveka inte att ställa dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar